Hozzávalók:
(2 személyre)
kb. 0,5 kg salátaburgonya
2 db shalotta hagyma
bors
só
ecet
olíva olaj
vegeta
víz
Elkészítése:
A megfőtt burgonyát hűlni hagyjuk. A shalotta hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk és vékonyan megsózzuk, majd állni hagyjuk. A burgonyát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, abban lerétegezzük a burgonyát a hagymával. Minden sort enyhén meg is borsozunk. Amikor elfogyott a hagyma és a burgonya, 3 ek. ecetet, 3 ek. oliva olajat, 1 tk. vegetát és 3 ek. vizet összekeverünk és a burgonyára öntjük.
Előmelegített, 220 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Bármilyen húshoz kiváló köret és saláta egyben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése